SHINGLES ZIJN PRIMA TE REINIGEN

Shingles zijn schubvormige plaatjes die als bedekking voor gevels en daken gebruikt kunnen worden. Andere benamingen zijn ook wel:

  • Singels (of singeltjes)
  • Shingels
  • Bitumen, of bitumineuze dakbedekking

Dakshingles zijn decoratief en komen we daarom veel tegen op tuinhuizen, schuurtjes en verandas. Het is echter ook mogelijk als dakbedekking op woningen. De meeste singels zijn tamelijk ruw van oppervlak en vervuilen na verloop van tijd door aangroei van mos, korstmos en algen.

Zijn shingles goed te reinigen?

Shingles zijn kwetsbaar, maar wel prima te reinigen. Dakreiniging bij shingles gebeurt onder veel lagere druk dan bijvoorbeeld dakpannen.

Lees meer over onze werkwijze:

Tip: na het reinigen kunnen wij shingles nabehandelen met een anti- mos en algenmiddel, dit vertraagt nieuwe aanhechting van vuil. Je hebt zo langer plezier van de reiniging.

shingles reinigen

ONZE AANPAK BIJ SHINGLES REINIGEN:

Heet water

Met heet water onder hoge druk spuiten we op de shingles.

Vuil komt los ..

De vervuiling weekt los en spoelt met het water van het dak.

.. en spoelt weg

Nadien ruimen we alles netjes op en is het dak weer als nieuw.

OOK EEN STRALEND SCHOON DAK?

Sinds onze start in 2004 is Dakreinigingspecialist uitgegroeid tot dé dakreiniger van Nederland. Vanaf dag 1 onderscheiden wij ons in vakmanschap en resultaat.

Shingles reinigen is specialistenwerk: ondeskundig werken kan tot grote schade aan deze kwetsbare dakbedekking leiden. Onze adviseur komt graag langs om de mogelijkheden te bespreken en voor een offerte op maat!