DAKREINIGING: MOOI EN VERSTANDIG!

Dakreiniging zorgt niet alleen voor een mooi dak, het voorkomt ook problemen aan het dak op lange termijn:

 • vorstschade
 • lekkage
 • poreus worden van dakpannen

We reinigen niet alleen dakpannen, maar ook andere soorten dakbedekking zoals shingles, golfplaten en lei. Na het reinigen behandelen we het dak na met een anti- mos en algenmiddel, zodat het extra lang schoon en beschermd blijft.

ONZE AANPAK BIJ DAKREINIGING:

Heet water

Met heet water onder hoge druk spuiten we op de dakbedekking.

Vuil komt los ..

Door de druk en temperatuur lost de vervuiling op in het water.

.. en spoelt weg

Het opgeloste vuil spoelen we weg en ruimen we daarna netjes op.

OOK EEN STRALEND SCHOON DAK?

Sinds onze start in 2004 is Dakreinigingspecialist uitgegroeid tot dé dakreiniger van Nederland. Vanaf dag 1 onderscheiden wij ons in vakmanschap en resultaat.

Dakreiniging is specialistenwerk. Onze adviseur komt graag langs om de mogelijkheden te bespreken en voor een offerte op maat!

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DAKREINIGING

 • Raken mijn dakpannen niet beschadigd bij het reinigen?

  Dakpannen en ook andere soorten dakbedekking zoals leipannen, shingles en golfplaten kunnen prima gereinigd worden zonder schade. Het is van belang dat de waterdruk en spuitnozzle goed afgestemd zijn op het type dakbedekking en de technische staat waarin het materiaal verkeert. Ervaren dakreinigers kunnen op deze manier een dak perfect schoonmaken zonder enige beschadiging. Kapotte en te zwakke dakpannen kunnen we tijdens het reinigen meteen vervangen.

  Helaas is niet elke aanbieder van dakreiniging even deskundig en zien wij nog steeds regelmatig schade door dakreiniging. Wees vooral voorzichtig met opdringerige aanbieders die actief werven. Deze bedrijven gaan veelal niet voorzichtig genoeg te werk, met beschadigingen en lekkage tot gevolg. Verzeker jezelf van de kwaliteit van dakreinigers door hun referenties te bekijken.

 • Hoe lang blijft mijn dak schoon na het reingen?

  Dat hangt af van de ligging van het pand, de omgeving en het type dakbedekking. Een dak op een beschutte plaats of met bomen op korte afstand blijft langer vochtig en zal daardoor sneller vervuild raken door alg- en mosaangroei dan een dak in een open omgeving. Ook de nabijheid van verkeer en industrie heeft invloed op de vervuiling van een dak vanwege roet en (fijn)stof. Betonnen dakpannen raken eerder vervuild dan keramische pannen, omdat die eersten een ruwere structuur hebben.

  Over het algemeen kunnen we stellen dat een dak na reinigen zeker zo’n 10 jaar mooi schoon blijft. In veel gevallen zelfs 30 jaar of langer. Na reiniging behandelen wij een dak na met alg- en mosdoder. Ook adviseren wij altijd het dak te impregneren. Deze doorzichtige filmlaag zorgt ervoor dat de dakbedekking waterafstotend wordt en daardoor veel minder snel vervuild raakt.