DAKCOATING: MOOI EN DUURZAAM!

Dakcoating wint snel aan populariteit in Nederland. Er zijn 3 belangrijke redenen om dakpannen te laten coaten:

 • het dak is weer als nieuw > je kunt een nieuwe kleur uitkiezen
 • het is veel goedkoper dan nieuwe dakpannen > ook sneller klaar
 • de dakpannen zijn beschermd > wij geven 10 jaar garantie op de hechting

Dakcoating kan worden aanbracht in verschillende kleuren. Het is zelfs mogelijk om het dak een compleet andere kleur te geven!

Het is wel van belang om voor het coaten je dakpannen te laten reinigen. Voor een optimale hechting brengen wij vooraf een anti- mos en algenmiddel aan.

ONZE AANPAK BIJ DAKCOATING:

Eerst reinigen ..

Met heet water onder hoge druk spuiten we het dak schoon

dakcoating dakpannen

Dan coaten ..

Met een airless spuit brengen we onder lage druk dakcoating aan

na impregneren

en het dak is nieuw

De dakpannen zijn als nieuw en langdurig beschermd tegen vocht en vuil

COATEN IN PLAATS VAN VERVANGEN

Op veruit de meeste hellende daken in Nederland liggen betonnen dakpannen. De levensduur van betonpannen is relatief beperkt. Het oppervlak van deze sneldekkers is vrij poreus, waardoor vervuiling zich gemakkelijk kan hechten. Ook andere dakbedekking zoals shingles, golfplaten en keramische dakpannen vervuilt en verslijt in de loop der jaren.

Dakrenovatie geeft een enorme meerwaarde aan de uitstraling van een pand. De kosten van het vervangen van de dakbedekking kunnen echter flink oplopen. Mogelijk is dakcoating een slimmer alternatief: de kosten zijn vele malen lager dan nieuwe dakbedekking en het resultaat is net zo fraai!

OOK EEN STRALEND NIEUW DAK?

Sinds onze start in 2004 is Dakreinigingspecialist uitgegroeid tot dé dakreiniger van Nederland. Vanaf dag 1 onderscheiden wij ons in vakmanschap en resultaat. Wij geven dan ook 10 jaar garantie op onze dakcoating.

Dakreiniging en dakcoating is specialistenwerk. Onze adviseur komt graag langs om de mogelijkheden te bespreken en voor een offerte op maat!

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DAKCOATING

 • Kunnen alle dakpannen gecoat worden?

  Dakcoating kunnen we in principe aanbrengen op alle soorten dakpannen. Ook leipannen, shingles en golfplaten zijn prima te coaten. De enige voorwaarde voor coating is dat de pannen technisch nog in een goede staat verkeren.

  Voorafgaand aan het coaten, moeten wij de dakbedekking reingen. Tijdens de dakreiniging inspecteren onze medewerkers de dakbedekking direct op eventuele beschadigingen. Kapotte, zwakke of beschadigde dakpannen vervangen we. Daarna is het dak gereed om gecoat te worden.

 • In welke kleur is de coating beschikbaar?

  Wij kunnen dakpannen coaten in een kleur naar wens. Je kunt kiezen voor de originele kleur van de pannen, zodat het dak weer zijn oorspronkelijke uitstraling krijgt. Een totaal andere kleur is echter ook prima mogelijk!

  Onze adviseur helpt met een kleurenwaaier en dakpanmodellen bij de keuze. Indien gewenst kunnen we een proefstuk coaten, zodat je zeker de juiste keuze maakt.